2019 Instagram Yenilikleri - AnlaSevgimi.Com Chat Sohbet

2019 Instagram Yenilikleri


2019 Instagram Yenilikleri

Instagram; hiç şüphesiz son beş yıllık sürecin yıldızı olan sosyal medya uygulamasıdır. 2000’li yılların ikinci yarısında Facebook popüler durumda iken 2010’lu yıllarla beraber Instagram, Facebook’un tahtını sallamakla kalmayıp en popüler sosyal medya uygulaması olmayı başarmıştır. Instagram’ın dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Bu noktada, Instagram’ın düzenli aralıklarla kullanıcılarının isteklerini dikkate alıp uygulamasında güncellemeler yapması gerekmektedir. 2019 yılında da Instagram üzerinde birçok yenilik ve güncelleme olmuştur hatta olmaya devam etmektedir.

Instagram’ın Yeni Özellikleri Nelerdir?

Instagram; 2019 yılıyla beraber kullanıcılarının memnuniyet derecelerini arttırmak adına birtakım çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalardan ilki, Kanada’da gerçekleşmektedir. Bu bağlamda, Kanada’da teste başlanmıştır. Instagram’ın yaptığı açıklamaya göre, Instagram’da kullanıcıların paylaşımlarına gelen like yani beğeni sayısının gizlenmesi adına birtakım çalışmalar yürütülmektedir. Bu konu hakkında yapılan çalışmalarda kişisel tercihler ön plana çıkartılacaktır. Bir başka deyişle, kullanıcı, istediği takdirde fotoğraflarına gelen beğeni sayısının başkaları tarafından görüntülenmesine izin verecektir. Ancak, başkalarının bu sayıyı görmesini istemeyen kullanıcılar ise istedikleri takdirde bu sayının görülmesini engelleyeceklerdir. Peki, bu uygulamanın amacı nedir? Instagram yetkililerine göre insanlar, paylaşımlarını beğeni sayısına göre şekillendirmektedir. Bir paylaşımının takipçileri tarafından çok beğenildiğini gören kullanıcılar, sürekli olarak o tipte paylaşımlar yapmaya özen göstermektedirler. Ancak bu uygulama sayesinde Instagram kullanıcılarının kendilerini daha net bir şekilde ifade etmesinin önü açılacaktır. Bir başka deyişle, Instagram kullanıcıları, başkaları için değil, kendileri için hesaplarını kullanacaklardır. Ayrıca, çok az beğeni aldı diye fotoğrafların silinmesi olayı da tarihe karışacaktır.

Instagram, Kullanıcılarına Neler Vaat Ediyor?

Kanada’da yapılan test çalışmaları esnasında Instagram’ın birkaç özelliğinin daha test edildiği söylenmektedir. Instagram’a getirilmesi planlanan bir diğer yeni özellik, dürtme olacaktır. Dürtme özelliği sayesinde Instagram’da yapılan olumsuz ve zararlı yorumların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Bir başka yeni özellik ise Dışarı Modu olacaktır. Instagram Dışarı Modu sayesinde Instagram kullanıcılarının yoğun oldukları dönemde bu uygulamayı kullanmayıp silmesinin engellenmesi amaçlanmaktadır. Herkesin bildiği gibi, birçok Instagram kullanıcısı, çok vakit harcıyorum düşüncesiyle Instagram hesabını temelli kapatmaktadır. Instagram’ın bir diğer yeni özelliği ise İlişki Yönet özelliği olacaktır. Instagram İlişki Yönet sayesinde kullanıcıların birbirlerini engellemesine gerek kalmayacaktır. İstenildiği takdirde kullanıcılar, diğer kullanıcının kendi paylaşımlarını sınırlı olarak görmesini sağlayabilecektir. Instagram’ın yeni özellikleri, birçok kişiyi cezbetmektedir. Ancak, tüm bu özelliklerin henüz test aşamasında olduğunu hatırlatmak gerekir. Bunun yanı sıra, bazı Instagram kullanıcıları, tam ekran yapma özelliğinin de Instagram’a gelmesini istemektedirler.

Bir önceki yazımız olan 2019'un En iyi Sosyal Medya Uygulamaları başlıklı makalemizde facebook, instagram ve snapchat hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir