2019 Twitter Yenilikleri Nelerdir? - AnlaSevgimi.Com Chat Sohbet

2019 Twitter Yenilikleri Nelerdir?


2019 Twitter Yenilikleri Nelerdir?

 

Twitter; en popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelmektedir. Twitter sayesinde insanlar, duygu ve düşüncelerini ifade etme şansına sahip olurlar. Bunun yanı sıra, sevdikleri kişilerin hayatlarındaki gelişmeler, duygu ve düşünceleri, beğenileri hakkında fikir sahibi olma şansına erişirler. Twitter’ın global dünyanın kapılarını sonuna kadar açtığından rahatlıkla bahsedilebilir. Çünkü, Twitter’da birçok ünlünün kişisel hesabı bulunmaktadır. Hayranı olduğu ünlüyle Twitter sayesinde iletişime geçen kişilerin sayısı hiç az değildir. Kısaca ifade etmek gerekirse, Twitter, sosyal medya uygulamaları arasında vazgeçilmez olma özelliğini 2019 yılıyla beraber korumaya devam etmektedir. Herkesin bildiği gibi, 2018 yılında Twitter karakter sayısı, 140’tan 280’e çıkartılmıştı. Bu bağlamda, Twitter karakter sınırının iki katına çıkartılması, kullanıcıları oldukça sevindiren bir gelişme olmuştu. Twitter, 2019 yılında da yeniliklerine devam etmektedir.

Tweet Saklama Özelliği

Kullanıcılarının istekleri doğrultusunda yenilikler yapmaya özen gösteren Twitter, 2019 yılında da birçok kullanıcısının uzun süredir istediği bir yeniliği gündeme getirmiştir. Tweet saklama özelliği; Twitter’ın uzun süredir beklenen bir özelliği olarak dikkat çekmektedir. Tweet saklama özelliğine ek olarak, Saklı Tweetleri Göster seçeneği üzerinde de bir süredir çalışmalar yapılmaktadır. Hide Tweet özelliğinin birçok kullanıcı için sevindirici olacağı bilinmekle beraber Twitter’ın güvenlik endişelerini en aza indireceği tahmin edilmektedir. Tweet sakla özelliği sayesinde kullanıcılar, profillerini sessize alma ve şikayet etme seçeneklerine ek olarak, kendi tweetlerinin altına başka kullanıcılar tarafından yazılan tweetleri gizleme şansına sahip olacaklardır. Herkesin tahmin edebileceği gibi, Twitter’da olumsuz yorum yapan insanların sayısı bir hayli çoktur. Örneğin, ünlü birisinin attığı bir tweetin altına onu sevmeyenler tarafından atılan hakaret ve küfür içeren tweetler, bu özellik sayesinde ortadan kalkacaktır. Buna ek olarak, sporda şiddet ve holiganlık unsurlarının önlenmesi açısından bu özelliğin faydalı olacağı tahmin edilmektedir. Örneğin, Galatasaray spor kulübünün yaptığı paylaşımların altına başka takım taraftarları tarafından atılan olumsuz tweetlerin engellenmesi, bu özellik sayesinde mümkün olacaktır. Bu durum, bilhassa yaşı küçük kullanıcıların Twitter’ın hakaret ve küfürlü içeriklerinden olumsuz etkilenmesinin önüne geçecektir. Ancak, bu noktada ilk etapta, kullanıcının kendi tweetine yapılan tweetleri kendisi için saklaması mümkün olacaktır. Bir başka deyişle, en azından ilk etapta, kişinin tweetine verilen yanıtlar, başkaları tarafından görülmeye devam edilecektir. Buna ek olarak, ilerleyen dönemde tweet saklama özelliğinin herkes için mümkün hale geleceğinden bahsedilmektedir.

Atılan Tweetleri Düzenleme Özelliği

Bu özellik, Twitter kullanıcıları tarafından uzun süredir beklenmektedir. Yıllar sonrasında kullanıcılarının isteğini dikkate alan Twitter kurucusu Jack Dorsey; atılan tweetlerin istenildiği takdirde tweet sahibi tarafından düzenlenmesini mümkün kılacak özelliğin getirileceğini müjdelemiştir. Ancak, bu konuda birtakım şartların olması tasarlanmaktadır. Örneğin, tweet sahibi kişinin attığı tweeti düzenlemesi için ona beş ile otuz saniye arasında bir zaman tanınacaktır. Bu zaman zarfı içerisinde kişinin attığı tweeti düzenlemesi mümkün olacaktır. Bir başka deyişle, atılan tweetin günler sonra değiştirilmesi mümkün olmayacaktır. Jack Dorsey; bu özelliğin en fazla otuz saniye içerisinde faaliyete konmasını istemektedir. Aksi takdirde, atılan tweetin uzun süre sonra değiştirilmesinin Twitter’ın gerçek zamanlı doğasına aykırı olduğunu savunmaktadır. Ancak, birçok Twitter kullanıcısına göre değişiklik yapmak için otuz saniyelik zaman dilimi çok kısa olacaktır.

Yeni Retweet Özelliği

Yeni retweet özelliği sayesinde Twitter’ın eskisinden daha zengin bir içeriğe sahip olduğunu vurgulamak gerekir. Bu bağlamda, Twitter 2019 yılında yaptığı düzenlemeyle beraber, atılan tweetlerin iyileştirilmesi adına medya detayıyla beraber retweetleme özelliğini aktif hale getirmiştir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, retweetlerine veya alıntıladıkları tweetlere fotoğraf, video, GIF ekleme şansına sahip olacaklardır. Retweet güncellemesi sayesinde kullanıcıların yaptıkları paylaşımların görünür hale gelmesi amaçlanmaktadır. Twitter’ın retweet yeniliğini kullanmak oldukça kolaydır. Bu noktada, kullanıcının ilk olarak retweet butonuna dokunması gerekir. Ardından, araç çubuğundan fotoğraf veya GIF simgesinin seçilmesi lazımdır. Bu sayede, istenilen medyanın eklenmesi mümkün hale gelmektedir. Twitter’ın yeni retweet özelliği, öncelikli olarak, Android ve iOS platformları için kullanılmaktadır. Bu bağlamda, masaüstü platformlar için bu özelliğin kullanılmasının bir süre daha mümkün olmayacağı söylenmektedir. Twitter’ın yeni retweet özelliği sayesinde Twitter’ın yalnızca yazılı olarak değil görsel olarak da kullanıcılara hitap etmesini mümkün kıldığından bahsedilebilir. Yeni retweet özelliği; birçok kullanıcının Twitter’da geçireceği zamanı arttıracaktır.

Kamera Özelliğinin Güncellenmesi

Twitter’ın 2019 yılında yaptığı en büyük yeniliklerden birisi, kamera özelliğini güncellemek olmuştur. Kameraya hızlı erişim ve görsel kartlar; 2019 yılıyla beraber uygulamaya konmaktadır. Twitter’ın kamera ve video performansı; 2019 yılında güncellenmeye başlanmıştır. Bu noktada, Twitter kamerasının Instagram kamerasına benzemesi amaçlanmaktadır. Twitter’ın kamera özelliğinin güncellenmesi sayesinde artık kameraya daha hızlı bir şekilde erişilecektir. Bir olayla eş zamanlı olarak gönderilen video ve görsellerin retweetlenme şekillerinde de değişiklik yapılması amaçlanmaktadır. Twitter’ın 2019 güncellenmesi sayesinde yakala butonuyla çekilen fotoğraf ekranda kalmaktadır. Kullanıcının atmak istediği tweetler; fotoğrafın altında renkli bir kart halinde bulunmaktadır. Twitter’ın bu özelliği, birçok kullanıcının işine yaramaktadır. Bu özellik kullanılarak Instagram’da olduğunun tam aksine, uygulamayı açıp sola kaydırarak kameranın açılması mümkün hale gelecektir. Bunun yanı sıra, tweetlerin etkileşime sokulması daha kolay olacaktır. Kullanıcının yazdıkları, fotoğrafın altında renkli bir kartta bulunacaktır. Bunun yanı sıra, Twitter kullanıcısı, herhangi bir etkinlikte bulunuyorsa ve konumu açıksa kamera, etkinlikle alakalı bir konum veya etiket önerecektir. Bu noktada, konum bilgisinin renkli kartın sol üst köşesinde yer alması mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra, güncelleme sonrası, kameradaki fotoğraf ve videoların daha büyük ve kaliteli olması hedeflenmektedir. Fotoğraf ve video gibi medya araçları, kullanıcıların birbiriyle sohbet edip iletişim kurmasını sağlayan etkenler olduğu için bilhassa sohbet tasarımının kaliteli olması noktasında birtakım adımların atıldığından net bir şekilde bahsedilebilir.

Twitter Paylaşımlarının Renklenmesi

Twitter’ın 2019 yılıyla beraber kullanıcılarına sunduğu beta sürümü; birçok özelliğin kullanılmasına vesile olmuştur. Bu noktada, beta programı, başlı başına bir uygulama özelliği taşımaktadır. Twitter’ın yalnızca akıllı telefonlarda kullanılması mümkün olan bu uygulaması sayesinde bir kullanıcının başka kullanıcılarla yaptığı görüşmelerde birtakım farklılıklar meydana gelecektir. Kullanıcılar arası iletişim farklı renklerde olacaktır. Bu noktada, bir kullanıcının takip ettiği bir kullanıcıyla yaptığı konuşma ile takip etmediği bir kullanıcıyla yaptığı konuşma; tamamen farklı renklerde gösterilecektir. Bir başka deyişle, kullanıcının attığı tweetin altına yapılan yorumların farklı renklerde olması mümkün olacaktır. Renkli filtresi sayesinde diğer kullanıcılardan gelen geri dönüşlerin görülmesi ve yanıtlanması kolay hale gelecektir. Buna ek olarak, Twitter ile paylaşıma tıklandığında yalnızca orjinal gönderinin sahibinin cevaplarını görmek mümkün olacaktır. Ayrıca, takip edilen kişilerin verdiği cevapları görmek; bir başka seçenek haline getirilmiştir. Bunun yanı sıra, yapılan paylaşımlar, belli algoritmalara göre sıralanacaktır. Daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse, kullanıcının anasayfasında kullanıcının arkadaşlarının ve popüler gönderilerin sıralaması; kullanıcının yapacağı tercihlere bağlı olacaktır. Bunun yanı sıra, paylaşımların altına yapılan konuşmalar ve verilen cevaplar; daha kolay bir şekilde takip edilecektir. Kalp ve benzeri ikonların ise yanlış anlamaları ortadan kaldırmak adına ilk etapta ortadan kaldırılması planlanmaktadır.

Bir önceki yazımız olan 2019 Instagram Yenilikleri başlıklı makalemizde instagram kullanıcıları, instagram özellikleri ve intagram yenilikleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir